Offerte aanvragen
Op werkdagenbereikbaar van 08:00u tot 16:30u
Mail ons Bel 010 59 276 39

Magazijnstellingen

Ongeacht wat voor soort goederen je opslaat in je magazijn, voor elk magazijn geldt dat een efficiënte inrichting cruciaal is. Niet alleen om de ruimte optimaal te benutten en producten goed op te kunnen slaan, maar ook om het werkgemak en de werkveiligheid te vergroten. Bovendien bevorderen magazijnstellingen de schaalbaarheid van je magazijn, omdat de stellingen aangepast kunnen worden aan veranderende opslagbehoeften en daarmee ook zeer geschikt zijn voor opslagruimten van groeiende bedrijven.

 

Magazijnstellingen voor een optimale magazijninrichting

Iedere ruimte en ieder magazijn is anders, maar één ding is zeker: magazijnstellingen zijn onmisbaar als je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte in je magazijn. De stellingen zorgen er namelijk niet alleen voor dat verschillende soorten goederen zo efficiënt mogelijk opgeslagen kunnen worden, maar ook voor orde en netheid in het magazijn. Daarnaast zal de georganiseerde opslag en de toegankelijkheid tot de producten leiden tot een toename in de productiviteit van medewerkers. Alle goederen zijn namelijk gemakkelijk bereikbaar, liggen op een vaste plek en zijn op een veilige manier opgeslagen.

 

Stellingkast: metaal, kunststof en aluminium

Naast magazijnstellingen voor de opslag van grote goederen en kleine hoeveelheden artikelassortimenten, bieden wij ook verschillende soorten stellingkasten voor de opslag van producten die hygiënisch opgeslagen moeten worden. Denk hierbij aan de voorraad van keukens of andere plekken waar eten en drinken bewaard wordt. Speciaal voor de opslag van dit soort producten hebben wij unieke metalen, kunststof en aluminium stellingkasten ontwikkeld. Deze stellingkasten zijn legbordstellingen met naadloze en volledig gesloten onderdelen, waardoor vocht, stof en ander vuil zich niet kunnen hechten.

 

Ladekasten en opbergstellingen als overzichtelijke magazijnkast

Worden er in het magazijn ook kleine tot heel kleine goederen opgeslagen? Dan zijn ladekasten onmisbaar. Door de lades kunnen de producten zeer overzichtelijk en efficiënt opgeslagen worden. Zo behoud je eenvoudig het overzicht en benut je de opslagruimte optimaal.

 

Als de goederen te groot zijn om in een lade op te slaan en te klein zijn om los in stellingen te bewaren, dan zijn kunststof bakken in opbergstellingen de ideale oplossing. Kunststof bakken en kratten kunnen in een legbordstelling geplaatst worden en zelfs aan een wandpaneel opgehangen. Een groot bijkomend voordeel van kunststof bakken is dat de bak meegenomen kan worden naar de werkplek.

 

Verschillende soorten stellingen

Magazijnstellingen kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden en zijn dan ook in vele soorten en maten verkrijgbaar. Voor grote materialen zoals zware balken is een draagarmstelling het meest geschikt, terwijl een legbordstelling ideaal is voor de opslag van kleine goederen. Omdat elk magazijn anders is en elke stelling een andere functie heeft, leggen wij hiernaast de verschillen uit tussen alle magazijnstellingen in ons assortiment.

 

Palletstellingen

Een palletstelling is geschikt voor de opslag van verschillende soorten goederen en helpt om gebruik te maken van de hoogte van het magazijn. Deze stellingen maken gebruik van opslageenheden op verschillende niveaus boven elkaar, waardoor er eenvoudig meerdere ‘verdiepingen’ gecreëerd kunnen worden.

 

Legbordstellingen

Met een legbordstelling kunnen lichte en kleine producten efficiënt en overzichtelijk worden opgeslagen, waardoor er een optimaal rendement behaald wordt in het magazijn. Deze magazijnstellingen zijn in verschillende verdiepingen verkrijgbaar en eenvoudig aan te passen of uit te breiden.

 

Draagarmstellingen

Voor de opslag van lang stukgoed of grote pallets zijn draagarmstellingen het meest geschikt. Deze stellingen zijn vrij toegankelijk omdat er geen tussenschotten of palen aanwezig zijn, waardoor lang materiaal gemakkelijk in- en uit te nemen is met een heftruck, zijlader of reachtruck. Draagarmstellingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zowel voor binnen als buiten en voor zware als lichte goederen.

 

Inrijstellingen en doorrijstellingen

Inrijstellingen en doorrijstellingen zijn bij uitstek geschikt om grote hoeveelheden zware goederen op te slaan. Het verschil tussen een inrijstelling en doorrijstelling is dat bij een inrijstelling de producten via één kant bereikbaar zijn, waardoor de producten via dezelfde kant opgeslagen en gepakt moeten worden. Dit type stelling hanteert dan ook enkel de lifo-methode. Bij een doorrijstelling is er een voor- en achterkant, waardoor de producten via de ene kant opgeslagen kunnen worden en via de andere kant gepakt worden. Hierdoor kan bij de doorrijstelling de fifo-methode gehanteerd worden.

 

Grootvakstellingen

Een grootvakstelling is speciaal ontworpen voor de opslag van niet-gepelletiseerde goederen. Grootvakstellingen zijn perfect voor goederen die te groot zijn voor een legbordstelling, denk bijvoorbeeld aan dozen, vloerkleden of rollen stof.

 

Bandenstellingen

Zoals de naam al zegt, zijn bandenstellingen perfect voor de opslag van verschillende formaten banden, van autobanden tot tractorbanden. Afhankelijk van het soort band kunnen de stellingen uit meerdere verdiepingen bestaan, waardoor u zelf de optimale indeling kunt creëren.

 

Haspelstellingen

Een haspelstelling is voorzien van verschillende haspels, waardoor deze stelling perfect is voor het opslaan van verschillende soorten kabels, touw en draden. De stellingen zijn eenvoudig aan te passen en uit te breiden.

 

Pushback stellingen

De pushback stelling heeft als unieke eigenschap dat pallets gemakkelijk naar achter geduwd kunnen worden als deze in de stelling geplaatst worden. Op het moment dat er een pallet afgehaald wordt, zullen de overige pallets automatisch naar voren schuiven. Deze stellingen worden vaak gebruikt bij bufferkanalen.

 

Insteekstellingen

Insteekstellingen worden meestal gebruikt voor de opslag van lichte, lange goederen. De goederen worden aan de voorzijde van de stelling handmatig in de stelling geschoven. Per soort product kunnen er aparte vakken gemaakt worden in de gewenste hoogte en breedte.

 

Endloaderstellingen

Een endloaderstelling is specifiek geschikt voor de opslag van houten balken en latten. De stellingen worden op maat gemaakt en aangepast aan de lengte van de goederen. Per product kunnen er aparte vakken gemaakt worden in de gewenste hoogte en breedte.